El Ministeri d'Hisenda ja ha donat el vistiplau al pla d'ajust de la Diputació de Girona fins i tot abans que s'aprovés en el ple d'ahir. El pla, que han de presentar a l'Estat totes les corporacions locals que demanin mesures extraordinàries per augmentar la seva liquiditat, garanteix el compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària i els límits d'endeutament.

"És un pla d'ajust que diu que no cal ajustar res més, ja ho tenim tot ajustat", va manifestar el vicepresident i responsable d'Hisenda de la Diputació, Miquel Noguer. Ell mateix va explicar, també, que el pla "deixa clar" que l'organisme acabarà el 2013 amb un endeutament "bastant per sota del 75%".

Noguer va valorar que el que s'està fent és comunicar a l'Estat el compromís de l'organisme de mantenir-se "dins els paràmetres que marca la llei", i va avançar que el Ministeri ja ha respost via correu electrònic que ho compleixen "tot". "És un pla d'ajust que diu que la Diputació de Girona no ha d'ajustar res, ja ho estem fent bé, i en tot cas és el compromís de continuar-ho fent d'aquesta manera", va afegir el vicepresident de l'ens.