L'Àrea Bàsica de la comissaria de Roses reforçarà els controls a l'àrea rural destinant com a mínim una patrulla exclusivament a la vigilància als camps. La mesura reforça les tasques que ja es porten a terme de control per evitar els robatoris a l'època de més activitat agrícola. A això s'hi sumarà que els pagesos de l'Armentera i Ventalló disposaran a partir de l'1 de juny de vigilància privada amb guardes de camp.

Castelló va acollir dimarts una reunió a l'Ecomuseu Farinera amb Mossos d'Esquadra, Policia Local, Agents forestals i el sector de la pagesia amb l'objectiu de preparar la temporada d'activitat agrícola d'aquest any i resoldre els problemes de la pagesia. Els representants de la policia autònomica van informar que hi haurà com a mínim una patrulla que es destinarà exclusivament a la vigilància a les explotacions agràries. Serà bàsicament diürna. Alhora es manté el pla específic de treball al món rural que durant aquesta època s'intensifica per dissuadir de robatoris.

La patrulla farà el control a les poblacions que depenen de la comissaria de Roses. Les que ho fan de l'Àrea Bàsica de l'Alt Empordà, a Figueres, disposen de patrulles rurals i mantenen també col.laboració amb el sindicat Unió de Pagesos per estar al corrent de les necessitats del sector.

A l'àrea de l'Armentera i Ventalló hi haurà com l'any passat la vigilància per part dels guardes de camp, una figura que pot treballar armada. El portaveu de l'Associació de l'Armentera i Ventalló i representant d'Unió de Pagesos, Narcís Poch, ha explicat que tot i la vigilància de Mossos, han decidit tornar a contractar els guardes pels bons resultats que van donar l'anterior temporada. A l'inici es va produir un allau de robatoris que va posar en alerta al sector de la pagesia. Durant el període en què va funcionar la vigilància no se'n van produir. En conjunt a la comarca, els Mossos van informar que aquest tipus de robatoris s'han reduït.