L'Escala preveu al planejament un sector hoteler de 10.000 metres quadrats al sector dels terrenys militars de la Clota-Les Planasses. També s'hi podrà fer un equipament en 15.000 metres quadrats, vinculat al conjunt de l'espai natural.

Les mesures s'inclouen en la modificació puntual del Pla General per adaptar l'ordenació dels terrenys a diferents plans que l'afecten (pla director urbanístic del sistema costaner, la xarxa natura 2000 i el Pla territorial de les Comarques Gironines). L'Ajuntament ha reordenat la zona urbana, que quedarà reduïda de 50.000 a 10.000, i els equipaments seran de 15.000 metres quadrats. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Víctor Puga, respecte a la zona urbana de 10.000 metres quadrats, en 5.500 es podrà construir algun tipus d'equipament hoteler. Aquests terrenys se situen just davant l'antiga base militar, a l'altra banda de carretera que condueix a Montgó, a la zona edificada. El sector on es podran situar equipaments serà la zona que ocupen les antigues construccions de ?barracons. En aquest punt s'hi podrà situar, segons Puga, "un equipament lligat a la interpretació del territori, a la natura, a l'esport, a les activitats nàutiques, una mena de residència...". Es tractaria d'un equipament ?estretament lligat a ?l'entorn. Del conjunt de 380.000 metres quadrats, els 150.000 són propietat del Ministeri de Defensa amb qui es continua negociant per adquirir els terrenys.

La modificació del planejament que inclou la reordenació es va aprovar al darrer ple municipal amb el vot favorable de tots els grups.