L'emissora de ràdio municipal de Santa Coloma de Farners segueix emetent tot i que ara fa dos mesos el ple aprovés el cessament temporal de les activitats a través de l'aprovació d'una moció del grup municipal d'ERC -a l'oposició- en aquesta línia i per unanimitat de tots els membres de la corporació municipal. Malgrat l'acord municipal però, no s'ha aturat l'activitat i l'emissora encara ahir es podia sentir ahir mateix pel dial 91.6 de la FM.

Davant d'aquests fets, l'alcalde de Santa Coloma de Farners Antoni Solà (CiU) assegura que la intenció de desmantellar l'emissora hi era, tal com es va acordar, però que des la direcció de l'emissora se li va demanar un temps per poder-ho dur a terme.

Davant d'aquests fets, els responsables de la ràdio municipal així com l'equip de govern (CiU i PSC) van mantenir ahir una reunió on l'empresa els va assegurar que abans de final de mes la ràdio municipal deixarà d'emetre. A més el batlle de Santa Coloma va destacar que els responsables de l'emissora li van assegurar que les instal·lacions ja estan desmantellades però que segueix emetent per un repetidor que tenen instal·lat al cim de Rocacorba.

El grup d'Esquerra Republicana (ERC) assegura que l'ajuntament té "poca voluntat" de complir els acords de ple amb aquest cas de la ràdio municipal i de fet, en el ple de dilluns va preguntar sobre aquest tema a l'equip de govern en veure que l'emissora seguia emetent malgrat haver-se acordat que aturaria les emissions temporalment fins a redefinir-se'n les funcions.

El portaveu del grup d'ERC, Joan Martí, destaca que per part de l'equip de govern "només es necessita voluntat per executar aquesta decisió, però sembla que ara mateix l'equip de govern prioritza mantenir una situació irregular que no pas complir un acord" i afegeix que al seu parer "dos mesos és temps més que suficient per haver pogut acabar amb la situació tan anòmala".

Cal recordar que el ple de Santa Coloma de Farners va aprovar per unanimitat la moció d'ERC per la qual se suspenien les activitats de Ràdio Santa Coloma mentre no es redefinissin les seves funcions ja que a parer seu des de fa uns anys, la programació de l'emissora municipal està limitada a l'emissió de música comercial per part d'una empresa privada.

En el ple del mes de març des de l'equip de govern (CiU i PSC) es va estar d'acord a fer la redefinició del mitjà, un fet en què treballen i per això van donar suport a la moció del grup republicà, així com també ho van fer la CUP, el grup CpC i el regidor del PP.