Un ultralleuger que sobrevolava ahir a la tarda Castelló d'Empúries va fer un aterratge d'emergència en plena platja d'Empuriabrava, davant la sorpresa i l'alarma dels passejants que aprofitaven les darreres hores de sol d'un dia radiant. L'incident va ocórrer cap a un quart de vuit del vespre i va estar motivat per una fallida mecànica de l'aparell, segons va indicar la Policia Local de Castelló d'Empúries, el cos que va atendre l'incident.

L'ultralleuger, un Fascination D4-Bk, un aparell d'alta gamma que costa uns 90.000 euros, probablement va patir una avaria a la bomba de benzina, segons les mateixes fonts. Dins hi viatjaven dos homes que van resultar il·lesos de la maniobra, a diferència de l'accident de la setmana passada a Roses, que es va cobrar la vida d'un noi en caure un altre ultralleuger al mar. L'aparell d'ahir s'havia enlairat de Manresa, va indicar el cos policial.

A l'aeròdrom del Bages, però, no tenien constància del seu pas perquè aquests aparells no estan sotmesos a cap pla de vol ni necessiten autoritzacions per aterrar ni per enlairar-se. A tenor de la matrícula, van advertir que es tractava d'un aparell estranger.

L'aparell apareix registrat en una pàgina web austríaca d'aficionats als aeroplans. Els Fascination són un dels aparells més preuats en el món dels ultralleugers. Són cars -hi ha avionetes ultralleugeres que costen el mateix que un cotxe mitjà, mentre que el de Castelló d'Empúries s'enfila fins els 15.000 euros-, amb un disseny molt característic i tenen una autonomia de vol de gairebé 1.500 quilòmetres. Mentre els ultralleugers més modestos assoleixen una velocitat de creuer d'uns 145 quilòmetres per hora, la velocitat màxima del Fascination són 290.