El ple de l'Ajuntament de Palamós d'aquest dimarts va tornar a tenir l'absència del regidor del Partit Popular, Ricard Fontanet: una falta que és la quarta consecutiva en una sessió plenària i que es deu a les impossibilitats lab0rals de l'edil i a una successió que no s'aclareix i que deixa tot l'assumpte aturat. En tot cas, i d'acord amb les manifestacions de l'edil la setmana passada a aquest diari, és un tema que s'està arreglant, cosa que contrasta amb el que diu la número dos de la llista, Vanesa Mányik, qui assegura que ningú s'ha posat en contacte amb ella, malgrat tenir-ne el contacte.

El ple del passat mes de febrer fou el darrer en què Ricard Fontanet va assistir. Des d'aleshores, se n'han celebrat quatre i no ha aparegut en cap d'ells. Ell argumenta que és per motius laborals i assegura que s'està treballant en la seva successió, però de moment no hi ha cap resultat.

La successió que pretén l'edil i el seu pare, Joan Fontanet, que és el president de la secció local, és que aquest segon sigui el nou edil. La problemàtica és que Fontanet pare és el número tres de la llista, de manera que volen la renúncia de la segona de la llista. Una situació que té difícil solució atès que en els dies i setmanes que fa que dura aquest cas cap dels Fontanet s'ha posat en contacte amb Mányik que, d'altra banda, no té cap intenció de renunciar a ser regidora de l'Ajuntament palamosí, tal i com va manifestar a Diari de Girona, recordant que "el PP de Palamós no és Fontanet, sinó tots els que estem a la llista".

Cap comunicació a la direcció

Setmanes enrere, aquest diari també es va posar en contacte amb el president provincial del PP, Enric Millo, qui va assegurar que ningú de Palamós s'havia posat en contacte amb la direcció del partit pel relleu del regidor i que el que sabia era a través dels mitjans de comunicació. Sí que va manifestar el seu desacord amb les paraules de crítica de Joan Fontanet cap al secretari general del PP a Girona, José Luis Montero.

La confecció de la llista del PP a Palamós va comportar un estira-i-arronsa entre la direcció gironina i Joan Fontanet, que va acabar amb un acord perquè ell fos el tercer de la llista i el seu fill, el primer.