Un veler de bandera francesa de 14 metres d'eslora on navegaven cinc adults i dos nens, també francesos, va encallar ahir a dos quarts de sis de la tarda a les roques de l'espigó del port d'Empuriabrava quan pretenia entrar a recés. La mala mar els va abocar sobre els pilons de formigó i la nau va fer una via d'aigua alhora que hi quedava totalment encallada, de manera que els seus ocupants gairebé que van poder saltar a terra pels seus propis mitjans, tot i que els van ajudar tant els passejants del port com els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i els Bombers de la Generalitat.

A resultes del cop i les sotragades, una de les nenes, de 10 anys, va patir fractures en una cama i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la va dur a l'hospital de Sant Pau en helicòpter. Una altra vaileta de vuit anys i un home de 61 van patir també ferides serioses tot i que menys greus que les de l'altra nena, i els van dur a l'Hospital de Figueres en ambulància. A les ambulàncies van encabir-se també els altres quatre passatgers, que només tenien cops i rascades però van voler acompanyar els seus familiars.

La bocana d'Empuriabrava esdevé complicada quan hi ha mar de sud-est o llevant, tal i com passava ahir a la tarda, i, de fet, una moto d'aigua també va tenir problemes per entrar a port. Pel que fa al vaixell accidentat, la salvamar Castor de Salvament Marítim de Roses va enganxar el veler, on els Bombers havien posat una bomba per evitar que s'enfonsés, i el va dur fins a un amarrador on es va poder treballar per treure'l de l'aigua i dipositar-lo als magatzems d'una empresa nàutica, on el repararan.