Els músics de la Cobla Mediterrània que estaven oferint dissabte a la tarda un concert al Teatre El Jardí de Figueres van aturar l'actuació tot just començada durant vint minuts en rebre l'avís que la Guàrdia Urbana se'ls estava emportant els cotxes de la plaça Josep Pla, davant del teatre, on està restringit l'estacionament. ERC ho considera "una vergonya" i l'Ajuntament explica que quan es van adonar que eren de l'organització van deixar de multar-los.

Eren dos quarts de set de la tarda. La coral Sant Pau havia acabat l'actuació i s'iniciava la de la Cobla en el marc de l'Aplec de la Sardana amb la presentació per part de Jaume Cristau. El cap de tramoia del teatre va interrompre de sobte, "tothom es va pensar que era una broma", explicava un espectador, i va informar que la policia estava a punt d'endur-se els cotxes dels músics i que hi havia dues opcions: "que els retiressin i el públic pacientment s'esperés, o bé se suspenia el concert". A l'exterior, la grua de la Guàrdia Urbana havia tret un vehicle i es disposava a fer-ho amb la resta. Llavors els responsables del teatre es van assabentar del fet i van decidir donar avís. Els músics van aturar el concert, van sortir del teatre i es van dedicar a estacionar correctament els vehicles. Segons assistents al concert l'operació va tardar uns vint minuts. L'Ajuntament ha informat que entre el públic hi havia els regidors Pere Giró i Joaquim Ferrer, que van fer gestions en assabentar-se del fet per evitar que es retiressin els vehicles. Tot i això els músics ja estaven estacionant i després van reprendre el concert. L'alcalde, Santi Vila, responia just l'endemà a través del seu Facebook a persones que es queixaven, manifestant que "em sap molt de greu" i afegia que "demà es demanaran explicacions. En fets del quotidià, el sentit comú és té o no es té". La resposta oficial d'ahir de l'Ajuntament, preguntat per Diari de Girona, va ser que els fets es van produir després que una persona donés avís a la Guàrdia Urbana que una vintena de cotxes estaven estacionats a la zona. S'hi va desplaçar la grua, que va arribar a retirar un dels vehicles estacionats. L'Ajuntament informava que la persona va haver de pagar per retirar-lo però que se solucionarà la situació quan presenti una reclamació. L'Ajuntament afegeix que estacionar a la plaça està prohibit i tampoc hi ha zona específica per a càrrega o descàrrega, malgrat es permet la utilització puntual per a aquest ús per a les persones que han de portar a terme alguna activitat al teatre.

ERC ha denunciat que "deplora profundament la manca de respecte que va demostrar la regidoria de Mobilitat i el director de la Guàrdia Urbana envers onze artistes i un públic de 400 persones". "No ens imaginem demanant a la companyia d'Àngel Corella, posem per cas, que interrompi una actuació per aparcar els cotxes en un altre lloc", ha manifestat la regidora Mireia Mata que considera "és una vergonya per a una ciutat com la nostra, que es vol cosmopolita, i ens consta que no és el primer cop que es multen cotxes que pertanyen a l'organització d'actes que s'esdevenen al teatre municipal". A més, ERC critica que hi hagués actes simultanis de sardanes a la ciutat.