Els quatre ajuntaments gironins -Anglès, Massanes, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d'Hostoles- que el govern de l'Estat espanyol no els ha aprovat el pla d'ajust i en conseqüència no podran pagar les factures pendents a proveïdors amb un crèdit ICO es van reunir ahir amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, així com amb Joan Cañada, nou director general d'Administració Local, que els van assegurar que la Generalitat no els permetrà que entrin en fallida malgrat la greu situació de les arques municipals i que s'ha vist agreujada amb el no de l'Estat.

La reunió que va començar a les sis de la tarda es va allargar unes dues hores i els diferents alcaldes i regidors des ajuntaments catalans afectats pel no al seu pla d'ajust van explicar les conseqüències que suposa la negativa de l'Estat no només per a les arques municipals sinó per la continuïtat de serveis , entre d'altres. I és així, cas per cas, com la Generalitat els preveu donar un cop de mà de cara al futur, segons va explicar l'alcalde d'Anglès Pere Espinet (PAU). En el els propers dies hi haurà més reunions entre tècnics del Departament de Governació per trobar les solucions a rebaixar la situació econòmica per a cada municipi.

Si bé no es va parlar de possibles aportacions econòmiques als ajuntaments el que si es va deixar entreveure des del Govern és la possibilitat de plantejar nous plans financers segons cada cas . Una altra de les mesures que es preveu és el tema de la reducció de les aportacions que fa l'Estat després del nou al seu pla d'ajust i que es destinaran a pagar als proveïdors. Si bé, s'apunta que l'Estat es quedarà amb la meitat dels diners per aquest fi, la Generalitat, segons els van dir, vol intentar que es redueixi i es deixi de fer tanta pressió als ajuntaments.