"Cada vegada es retalla més el temps. Al final sembla que l'assassinat s'hauria comès en uns 30 0 50 segons" va dir ahir a la tarda l'advocat Rafel Berga. És el lletrat que defensa Gunjeer Sing, acusat de participar en l'assassinat de la jove Manpreet Kaur el passat gener al carrer Velázquez d'Olot. Rafel Berga ahir va escoltar les declaracions de 12 testimonis entre els quals hi havia treballadors de l'empresa càrnia Francisco Puigbert d'Olot, de la tèxtil Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca i del metge forense que va fer l'autòpsia. A les declaracions també va assistir Carles Monguilod, en tant que advocat de l'altre acusat, Ajit Sing, marit de la víctima i germà de Gurjeet.

Berga va explicar que les declaracions dels treballadors de la càrnia posen en dubte l'afirmació de la Policia, la qual apunta 7 minuts entre el moment de la sortida i la trucada al 112 per donar l'avís del succés. Segons Berga, tots els treballadors de la càrnia van indicar que entre el moment de fitxar a les 12 i 12 minuts i la sortida hi ha un espai d'entre 3 i 5 minuts, en el qual els treballadors estan als vestidors. "Llavors hi ha treballadors que recorden haver-los vist en el vestidors mentre es canviaven", va precisar. També va indicar que els testimonis coincideixen en el fet que els dos germans no van abandonar la cadena de treball. "Pots anar al sanitaris un minut, però no pots marxar", va dir.

Pel que fa als treballadors que van coincidir amb Manpreet a l'empresa Pagès Valentí va explicar que "han declarat que la Manpreet era una noia molt alegre i extrovertida que no havia manifestat mai animadverisió, por o queixes de maltractaments". Va exposar que "hi ha un treballador que ens diu que li feia confidències i que li deia que el seu marit la maltractava". Berga va restar credibilitat a la declaració del treballador perquè "és el mateix que en el seu dia va manifestar que no tenia cap relació amb Manpreet i que no tenia trucades ni res i després es va manifestar que sí que tenia trucades". Berga va matisar "no crec que sigui un sospitós".

Va assenyalar la declaració del forense, del qual va dir "ha explicat una mica el resultat de l'autòpsia. El forense pot determinar la causa de la mort però no qui ha provocat la mort".

Va indicar que les proves biològiques a les ungles no estableixen vincles entre la noia i els acusats. Pel que fa a les restes biològiques del cunyat a l'anus, Berga va indicar que havia preguntat si eren de semen i li van contestar que encara no ho sabien. Va indicar que esperen més resultats de les anàlisis biològiques.