L'advocat, Rafel Berga, ha explicat que la defensa intenta reconstruir la versió policial a partir de la qual la fiscalia fonamenta l'acusació d'Ajit i Gurjeet Sing, marit i cunyat, respectivament, de Mantpreet Kaur de 26 anys assassinada el 24 de gener al carrer Pintor Velázquez d'Olot. Els motius per una nova estructuració dels fets, segons Berga, principien en la porta d'entrada a l'immoble. "La possibilitat que algú hi hagués entrat, no era tan impossible com se'ns va voler fer creure", ha dit.

Segons ell, la policia apunta que si algú hagués entrat en unes hores determinades, els veïns de l'immoble l'haurien vist". Ha argumentat que "quan els veïns van declarar, va resultar que no estaven pendents de la porta". Ha precisat que unes persones d'edat que viuen davant van dir que només sabien dels veïns en ocasions puntuals i un altre veí va dir que estava lluny de l'entrada. Segons Berga, la porta estava espatllada i romania sempre oberta. Pel que fa a la possibilitat que els acusats haguessin accedit al pis abans de plegar de la feina en una càrnia situada a 200 metres dels fets. Berga ha dit que "molts treballadors han declarat que durant el matí recorden haver-los vist. L'empresa és una cadena de muntatge, si algú marxa es trenca".

L'advocat ha afegit a la manca de testimonis que verifiquin una impossibilitat d'entrada sense deteccio a l'immoble, a una manca de temps material entre el punt quan els dos germans van fitxar la sortida i el moment en què es va enregistrar la trucada al Servei d'Emergències Mèdiques. La Policia delimita l'espai temporal del crim en 7 minuts. Això no obstant, Berga estableix uns 3 o 4 minuts.

Manca de credibilitat

Berga va restar credibilitat a les declaracions d'un company de treball de Manpreet Kaur a la tèxtil Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca. "Hi ha un treballador que ens diu que sí que Manpreet li feia confidències i que li deia que el seu marit la maltractava. Aquest treballador és el mateix que en el seu dia va manifestar que no tenia cap relació amb Manpreet i que no tenia trucades ni res i després es va manifestar que sí tenia trucades i és el mateix treballador que en el seu dia va manifestar que tenia una relació mot superficial i que després va canviar de declaració. És una persona molt superficial i que les seves declaracions ens les anem agafant amb pinces, ?almenys nosaltres", ha dit.

va declarar que mantenia una relació amb la víctima. Va definir el lligam com un festeig a la fàbrica sense relacions sexuals. Va admetre que per Nadal va trucar a casa de la noia i que no l'havia contestat ningú. També va dir que va saber de l'assassinat dos dies després que passés. En aquest temps, va apuntar que es va estar a casa seva amb els seus pares i un germà que està a l'atur.