El Departament d'Interior es prepara "en principi, pel pitjor", en paraules del delegat del departament a Girona, Albert Ballesta, de cara a la campanya de focs forestals. La previsió meteorològica a llarg termini pronostica una temporada seca i calourosa i així es va transmetre ahir a alcaldes i responsables d'emergències de municipis d'arreu de Girona en la presentació del pla Infocat per aquest estiu.

L'estiu, però, començarà bé perquè aquestes darreres setmanes han estat plujoses, però la clau de tot serà la meteorologia del mes de juny. En tot cas, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, va demanar ahir "la màxima responsabilitat i actitud cívica" per evitar situacions com la ja viscuda a mitjans de març amb l'incendi de l'Ardenya, a Santa Cristina d'Aro, o el gran foc de Rasquera just la setmana passada.

Pel que fa als efectius que es destinaran a la campanya forestal, Ballesta va assegurar que no es ressentiran de les retallades, però tampoc creixeran: seran els mateixos que l'any passat. Així, a banda dels parcs de bombers fixos, hi haurà dos avions a Empuriabrava, 150 auxiliars forestals, quatre parcs de bombers d'estiu i quatre més de bombers voluntaris. S'obriran 11 torres de guaita, les mateixes que l'any passat, i es torna a comptar amb l'ajut de la càmera d'alta definició instal·lada al cim dels Àngels i que vigila el massís de les Gavarres.