El grup de CiU, a l'oposició, i el govern de Blanes, format pel PSC en minoria, estan cada cop més a prop de tancar un acord pel pressupost municipal, que podria arribar en pocs dies, segons van reconèixer ahir des dels dos grups municipals. Els convergents van imposar un seguit de condicionants per donar suport als comptes i el govern no hi veu objeccions. De fet, alguns d'aquests ja s'han anat complint i els altres es veurien bé per part de l'executiu, de manera que l'acord podria estar molt a prop. De fet, els dos grups van acordar que el pressupost es podria aprovar en un ple extraordinari a principis del mes de juny.

El grup de CiU va demanar un seguit de condicions al PSC per poder donar suport als pressupostos municipals des de la primera trobada que van fer. Segons va explicar el portaveu de CiU i exalcalde de Blanes, Josep Trias, alguns dels requisits ja s'han complert i els altres es veurien bé. En aquest sentit, CiU va demanar que no desparegués el servei d'autobusos i ja s'hauria complert amb l'acord amb l'empresa i la reestructuració del servei. A més, van reclamar que en els pressupostos hi hagués una partida perquè la piscina del Ventijol pugui tornar a posar-se en marxa; que hi hagi diners per les entitats socials que es dediquen a l'atenció a les persones, "que és qui més pateix amb la crisi"; i que no es tanqui cap escola bressol, com ja va afirmar l'alcalde el passat dilluns. Aquests, doncs, serien els condicionaments que es van tractar en la darrera reunió.

Trias va afegir, però, que en el cas de les escoles bressol, també han demanat que ara que se sap que la Generalitat posarà 1.300 euros per plaça es rebaixi la quota mensual per als pares, ja que els càlculs s'havien fet pensant que el Govern català posaria 1.000 euros.

Finalment, CiU també va posar dues condicions en la reunió per més endavant. Segons va destacar Trias, "quan sigui possible" volen que es facin tres inversions: una rotonda a Ca la Guidó, els camps de futbol de la Ciutat Esportiva i un local social a Mas Florit. A més, també volen que es reflecteixi en el pressuposts "el compromís que per a l'any vinent no s'apugi l'IBI".

Trias va destacar que el govern del PSC no veu malament totes les seves condicions, tal com va quedar palès en la reunió de la setmana passada. "En principi, des del govern estarien d'acord amb les condicions i ara estan veient com s'apliquen", va assegurar Trias. I va concloure que si les accepten donaran suport: "Si el que demanem queda reflexat en el pressupost, ho aprovarem", va sentenciar.

Per la seva part, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va reconèixer ahir la bona entesa per arribar a un acord en destacar que no van posar objeccions a les condicions de CiU en la darrera reunió. "Nosaltres no vam presentar objeccions a les demandes i vam quedar que ens tornaríem a trobar per concretar els temes", va afirmar Marigó. I va afegir que "es va quedar en fer un ple extraordinari de pressupostos a principis de juny", de manera que l'acord estaria pràcticament a punt de tancar.

La piscina El Ventijol

Per altra banda, respecte a la piscina terapèutica del Ventijol, que és una de les condicins de CiU, la presidenta de l'AMPA, Mercè Navarro, va assegurar ahir que "oficialment no saben res", però que han parlat amb tots els grups perquè s'inclogui als pressupostos. Navarro va reconèixer, però, que entenen que a partir d'ara hagin de pagar pel servei. "Hem de tenir clar que haurem de pagar alguna cosa. Les coses ja no poden ser gratuïtes", va comentar Navarro. "Ens comprometen que a partir d'ara des de l'AMPA paguem una quota i així ajudarem a que pugui ser més sostenible", va afegir. Finalment, va destacar que també busquen recursos "d'altres llocs".