Gairebé 70 treballadors de l'Ajuntament de Blanes es van oferir ahir per donar sang al Banc de Sang en una protesta que portava com a lema "Donem sang abans que ens la xuclin tota" i que havien organitzat per posar de manifest la seva "disconformitat" amb les mesures que vol imposar el govern municipal. Les donacions les van fer majoritàriament els treballadors i els seu entorn pròxim.

Segons van confirmar fonts del Banc de Sang, van donar sang un total de 62 persones, 32 al matí i 30 més al torn de la tarda. Aquest, però, no va ser el total que es va oferir, ja que es van incriure fins a 68 persones, però sis no van poder fer la donació per diversos motius mèdics. De fet, l'assistència va superar les expectatives del Banc de Sang que preveia atendre una cinquantena de persones.

Fonts del Comité d'Empresa i la Junta de Personal van valorar la jornada de protesta com a "molt positiva". "Per ser la primera vegada que fèiem una cosa així, estem contents de com ha anat", asseguraven. Van reconèixer, però, que no havia estat una protesta "tan cridanera com la dels Bombers", de qui van treure la idea, però que es mostraven satisfets. Una de les principals queixes que van expressar ahir és que volen que hi hagi una "negociació efectiva", ja que -segons asseguren- fins ara l'Ajuntament "es limita a comunicar informacions". "No demanem un augment de sou, però tampoc que ens el treguin", van reclamar.

Finalment, des del Comité i la Junta de Personal van assegurar que continuaran amb les protestes previstes. De fet, la propera podria ser el dijous, quan se celebrarà un nou ple municipal.