o hi ha manera d'acabar una temporada turística sense que alguna mort violenta posi Lloret de Mar a la capçalera dels diaris: ja sigui a conseqüència de la pràctica d'aquest esport tan arriscat i estúpid com és el "balconig", d'una agressió sexual, d'un parricidi desesperat o d'una baralla a les tantes del matí, induïda per l'alcohol. Fa pocs dies, aquesta darrera modalitat, va segar la vida d'un jove escocès.

Sovint, a més, la fatalitat fa que alguns esdeveniments com els esmentats tinguin lloc als inicis de la temporada. Propiciant així que els rapinyaires habituals, tot fent-se'n ressò i amplificant-los tant com poden, els facin servir per promocionar altres destinacions turístiques en detriment de Lloret. He sentit, més d'una ?vegada, a Blanes, gent fent ?cometaris com ara: "això aquí no passa... això només passa a ?Lloret... ja s'ho faran!". Com si les dues viles estiguessin separades per cent quilòmetres en lloc dels sis que hi ha! Com si el que passa a l'una no afectés, directament o de retruc, la imatge de l'altra!

Blanes, Lloret i Tossa, cadascuna amb les seves peculiaritats, configuren la imatge de la Costa Brava Sud o, si voleu, de la Selva Marítima. Una imatge i unes realitats, com he escrit altres vegades, amb un potencial encara prou important per atraure turistes i visitants. Una imatge i unes realitats que, promocionades conjuntament, desprès de molts anys (massa) de localismes i ?endogàmies de vol gallinaci, ?només haurien de reportar ?beneficis a les tres viles. Per tot plegat, ?decididament, no puc estar ?d'acord amb aquells veïns que es miren de lluny i relativitzen les desgràcies, quan passen a Lloret.

Probablement la crisi econòmica actual aporti, entre altres coses, una lliçó per al futur: la necessitat de compartir equipaments, serveis, estratègies, ?objectius, etc. En aquest sentit, anaven les declaracions que, ?després d'una trobada conjunta i abans de la fotografia, van fer els batlles dels tres municipis, fa unes setmanes. Tant de bo, com passa amb tantes altres coses, no quedi, finalment, només en això: les declaracions i la fotografia.