La Guàrdia Civil patrulla des de fa uns dies a peu de les platges de Sant Pere Pescador on multen els vehicles estacionats en aquets punts. Es tracta de les zones on des de sempre s'ha estacionat perquè no hi ha més aparcaments. L'alcalde, Jordi Martí, ha explicat que "farem el que sigui perquè no se'n posi cap més".

L'Ajuntament ha rebut un avís per part de la Generalitat instant-los a tancar els accessos a les platges als vehicles. El problema és que si això s'executa, no hi podran arribar els vehicles ni tampoc tindran cap aparcament on estacionar. L'alcalde, que s'ha vist sorprès per aquesta petició, constata que "no puc tallar els accessos a la platja si no tinc solucionat el problema dels aparcaments, les platges són un actiu i repercuteixen en els negocis" i afegeix que "de la nit al dia no puc inventar-me unes bosses d'aparcament". Els vehicles estacionen al llarg de totes les platges de Sant Pere Pescador, vorejant els camins o a l'inici de la sorra. A diferència d'altres poblacions, no tenen urbanitzacions al costat, únicament càmpings en algunes àrees. Els vehicles, segons Martí, "aparquen com ho porten fent des que tinc ús de raó". Per això els ha sorprès que de sobte l'administració els insti a tancar els accessos i la Guàrdia Civil comenci a multar. El dimecres una d'aquestes persones es trobava a l'àrea de la Gaviota. Eren les vuit del matí i hi havia només dos cotxes. Els agents de la Guàrdia Civil els van obrir un expedient sancionador "per estacionar i circular en la zona de platja". L'afectat es pregunta "quin és el límit de la platja, perquè aquí no està senyalitzat, i és evident que no circulo per la platja, no tinc pas un quatre per quatre". "Si el que volen és multar, que vingui al migdia", es queixa.

L'alcalde de Sant Pere ha assegurat que faran el que sigui perquè no hi hagi més expedients i perquè no se sancioni aquestes persones.

Martí admet que en el domini marítimo-terrestre no es pot estacionar ni la mobilitat a la platja està permesa, però les característiques de les platges i l'entorn de Sant Pere han comportat que sempre sigui així. L'alcalde ha explicat que el pla d'ordenació de les platges que hauria d'incloure una sortida al tema d'aparcaments no es pot tirar endavant fins que l'Ajuntament pugui disposar de terrenys que serveixin de bosses d'aparcaments". Els terrenys s'aconseguiran quan els set càmipngs de la població elaborin els seus plans específics que hauran de contemplar cessió de terreny per a l'ús públic. Fins avui només un l'ha redactat i està previst que l'any vinent es produeixi la cessió. L'alcalde diu que "estem a favor que es facin les coses ben fetes, però amb la quantitat de problemes que hi ha a dia d'avui, anar a multar a cotxes que aparquen com ho porten fent des que tinc ús de raó, em sembla que no, que es podrien desviar tots aquests recursos a fer coses més positives". En poques setmanes les platges de Sant Pere estaran plenes de vehicles.