L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va advertir ahir que "potser s'hauran de tornar ajudes" del Pla Zapatero, després que es donés a conèixer que el Tribunal de Cuentas va reprovar la mala gestió del diners que va fer el govern anterior del PSC, ERC i ICV. Puigdemont va recordar que ja havia advertit en el ple que s'havien comès irregularitats i ahir va explicar que el mateix Govern de l'Estat va fer una inspecció que posava de relleu els errors en les tramitacions. L'Ajuntament ha encarregat una auditoria general precisament per detectar si són errors de procediment que s'han fet sempre o casos puntuals.

Com va informar Diari de Girona en l'edició d'ahir, el Tribunal de Cuentas assenyala que l'Ajuntament de Girona, llavors governat per PSC, ERC i ICV, ja va cometre irregularitats en la preparació dels contractes de tres projectes. A més, es va observar que la redacció del projecte del desviament de la línia elèctrica va ascendir a 5.312,80 euros i entre les certificacions de l'obra es van incorporar com a despesa 4.580 euros corresponents a la redacció del projecte. La llei no preveia que les empreses poguessin cobrar per la redacció del projecte.

L'ara alcalde de Girona va informar que quan CiU estava a l'oposició al 2009 "vam fer confiança a la metodologia que ens proposava el tripartit perquè creiem que es faria bé". El líder nacionalista va explicar que "llavors se'ns va plantejar que el tràmit d'urgència es fes mitjançant la comissió de govern i no pel ple". "Vam fer confiança al govern, una actitud bastant diferent de la que té ara l'ospoció amb nosaltres", va lamentar.