El submarí S-74 Tramontana va atracar ahir al port de Palamós per la seva participació a la fira Terra de Mar, que se celebra aquest cap de setmana a la localitat palamosina, en què les portes i passadissos de la nau estaran obertes perquè els assistents al festival puguin visitar-ne l'interior i comprovar com es viu en un espai tant reduït. Així, desenes de curiosos ja es van acostar ahir fins al moll on està amarrat.

Ahir al matí, els comandaments van oferir una visita per a les autoritats locals, amb l'alcaldessa, Teresa Ferrés, al capdavant.

Si per alguns el submarí ha despertat curiositat, per alguns sectors ha generat el sentiment de rebuig, per la qual cosa s'ha convocat per avui a les cinc de la tarda una concentració per mostrar el seu rebuig per ser al port palamosí. El grup d'ERC ja va manifestar dijous el seu suport a aquesta concentració, i ahir ho va fer Solidaritat Catalana per la Independència, per qui el submarí vol mostrar "el poder coercitiu espanyol".

El Tramontana té una eslora d'uns 70 metres i una cota de profunditat d'uns 300 metres. La tripulació la formen unes 60 persones.