El Departament d'Ensenyament s'ha compromés a ampliar i millorar l'oferta de cicles formatius a la comarca en els propers tres o quatre anys per compensar el que consideren "insuficient", tenint en compte el pes demogràfic i el potencial econòmic de la zona. Ho va assegurar ahir el director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Bayot, en la presentació dels dos nous cicles de grau superior que impartiran els instituts Cendrassos i Narcís Monturiol de Figueres. Bayot afirma que l'oferta que hi ha actualment és "poc proporcional" amb relació a la resta de Girona.

L'Ajuntament i el Consell Comarcal han fet una diagnosi de les necessitats formatives de la ciutat i de tot l'Alt Empordà. És a través d'aquesta anàlisi -que no han detallat- en la qual s'ha basat el departament a l'hora d'oferir dos nous cursos de Desenvolupament d'aplicacions web i d'Automoció a la ciutat. Però també per comprometre's a ampliar el nombre de cicles postobligatoris o bé a dotar els existents de més places de cares als propers anys amb l'objectiu de posar fi a un dèficit que arrossega la zona. "Especialment, Figueres, Roses i l'Escala", va explica Bayot. El curs d'aplicacions web conviurà un any als Cendrassos amb el de sistemes informàtics que es fa actualment i s'estudiarà incorporar-hi el francès a la formació curricular. Pel que fa al d'automoció del Monturiol, complementarà el que es fa actualment de grau mitjà i es convertirà en el segon que es fa a la demarcació d'aquestes característiques.

Bayot va anunciar la setmana passada que el curs vinent l'oferta de places de cicles i batxillerat augmentarà un 3,67% a les comarques gironines.