Blanes va presentar ahir públicament "Blanes 12", el seu particular "Girona 10", que s'ha inspirat en la iniciativa de la capital de província, i a través del qual vol promocionar la ciutat oferint un conjunt d'activitats durant tot un cap de setmana i allotjament i menús de restaurant a dotze euros. En total, són més de 150 establiments de la localitat que participaran en aquesta acció de promoció de la vila. Les dates triades per l'Ajuntament i els hotelers i botiguers de la localitat, com va avançar Diari de Girona, són el cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny i la iniciativa s'engegarà amb una shopping night el divendres.

L'objectiu de la iniciativa, que va sorgir de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) i que ha comptat emb el suport i organització de l'Ajuntament, és promocionar i posicionar Blanes com a ciutat comercial i turística oferint productes, serveis i pernoctacions a preus molt atractius, que aniran al voltant del número 12. En aquest sentit, destaquen els allotjaments i menús a dotze euros per persona, però també descomptes del 12% a les botigues o obrir-les fins les dotze de la nit. Es vol mostrar "tot allò de bo" que té Blanes, va assegurar la regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega.

Durant aquests tres dies, doncs, blanencs i visitants podran gaudir d'accions diverses, promocions i descomptes especials, com ara vals d'una hora gratuïta per utilitzar l'aparcament SABA de la plaça Catalunya que es repartiran als comerços. En total, seran més de 150 establiments els que participin en l'acció promocional: 18 establiments d'allotjament (8 hotels, 3 pensions, 4 càmpings i 3 edificis d'apartaments); 90 botigues i comerços; 45 bars i restaurants; i 10 ofertes complementàries (com els jardins, caves, lloguer de bicicletes o gimnassos). A més, hi haurà la col·laboració de més de 15 entitats. Tots els establiments inscrits es poden trobar a una pàgina web que s'ha creat per l'esdeveniment: www.blanes.cat/blanes12.

Segons van anunciar ahir els sectors implicats, les reserves de les estades a hotels, pensions, apartaments i càmpings de Blanes, així com la reserva als bars i restaurants, es podran començar a fer a partir de demà a les nou del matí i s'haurà de realitzar per telèfon, trucant directament als establiments. A banda de l'allotjament i menús a dotze euros, els comerços faran descomptes del 12%, ofertes de 2 x 1 i altres promocions.

El tret de sortida del "Blanes 12" tindrà lloc el divendres dia 8 al vespre-nit, quan les botigues que participen en la iniciativa romandran obertes fins a les dotze de la nit. La circulació del carrer Ample es tancarà a partir de les vuit del vespre per facilitar que el centre esdevingui una illa de vianants per gaudir de la shopping night.

La resta del cap de setmana Blanes concentrarà nombrosos esdeveniments i actuacions al carrer, que culminaran el diumenge amb una nova edició de les tradicionals Catifes de Corpus. Les activitats aniran des de jazz al carrer o inflables per als més petits a cercaviles o visites guiades pel municipi. Totes les activitats es poden trobar a la pàgina web de la iniciativa. Segons van destacar ahir els hotelers i botiguers, durant aquests dies s'aniran afegint activitats que encara s'estan tancant, ja que la majoria les faran entitats del municipi com a col·laboració.

Per altra banda, hi haurà altres serveis, com el tradicional carrilet que circularà amb trajectes especials entre la zona hotelera i el centre de la vila divendres i dissabte perquè els clients d'aquests establiments puguin participar també de les activitats que es faran i també s'afegiran a la iniciativa els jardins botànics de la localitat.

Una altra activitat destacada serà la que tancarà la jornada del divendres, amb el sorteig de 12 paquets amb productes diversos que es farà a les 12.12 h de la nit al carrer de Raval a tocar amb el carrer de la Muralla. El sorteig està organitzat per l'ABBC, que durant aquests dies ja ha començat a repartir entre els seus clients els tiquets per poder participar-hi.

Segons van destacar els organitzadors, el nom gira al voltant del número dotze, perquè estem al 2012 i perquè els permetia jugar amb els descomptes, les dotze de la nit o el preu dels allotjaments. La regidora de Promoció, Lourdes Fàbrega, va valorar positivament la implicació amb què compta la iniciativa: "Crec que és important donar suport a "Blanes 12" tant pel valor promocional i el component festiu i de difusió de Blanes com pel fet que és una iniciativa que prové d'un treball conjunt de dos sectors econòmics destacats com són el sector hoteler i el comercial".