Adif ha finalitzat les obres de millora de l'accessibilitat a l'estació de Blanes, que han suposat una inversió de 3 milions d'euros. El projecte s'emmarca en el conveni signat entre el Ministeri de Foment, Adif i SEITT (Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre) per a la realització d'actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l'Estat a Catalunya, en el qual s'inclouen inversions per a la modernització d'estacions i diverses actuacions per a la millora de línies.

Segons ADIF, en el cas de l'estació de Blanes, les actuacions han permès dotar les instal·lacions de més seguretat i accessibilitat. En aquest sentit, s'ha construït un pas inferior que ha permès la supressió dels passos de fusta entre les andanes i també s'han instal·lat ascensors i escales fixes. L'execució del pas inferior ha suposat la total reestructuració de les vies, la via 3 s'ha traslladat cap a la 1 i la via 5 cap a la 7. A més, s'han eliminat les restes de la via 6 i s'han demolit les andanes centrals per permetre la construcció d'un única nova andana central.

Per facilitar un accés més segur i còmode als trens, s'ha prolongat l'andana 4 fins arribar als 200 metres. Els treballs a les andanes s'han completat amb la instal·lació de nou paviment i franges diferenciades amb altres materials en les vores, la instal·lació de nou enllumenat i la construcció de marquesines de 80 metres de longitud a les andanes 1, 3 i 5.

Per evitar afeccions al trànsit ferroviari, part dels treballs s'han realitzat de nit. Les obres s'han completat amb la redistribució de l'espai a l'edifici de viatgers i el seu anivellament amb l'andana per permetre el millor accés dels usuaris amb discapacitat. A més, s'han instal·lat grups electrògens.