El Parlament de Catalunya va donar el vistiplau a la proposta presentada pel Partit Popular per dotar de cobertura 3G a la totalitat de les comarques gironines. El PPC va presentar aquesta proposició per denunciar que una gran part del territori gironí queda exclòs en l'actualitat de la cobertura telefònica d'última generació i considerant que el servei que es dóna a molts punts no cobreix les necessitats dels usuaris.

El portaveu del Grup Parlamentari Popular i diputat al Parlament per Girona, Enric Millo, va mostra ahir la seva satisfacció per l'aprovació de la proposta de resolució del PPC i va explicar que aquesta s'havia presentat amb la intenció "iniciar les accions necessàries per a que la tecnologia de telefonia mòbil 3G arribi a totes les comarques gironines per acabar amb la cobertura insuficient que hi ha en molts punts, eliminant les barreres administratives o normatives que impedeixen desplegar la cobertura".

Millo va destacar que uns "50.000 gironins no tenen accés a la telefonia mòbil d'última generació, fet que significa un clar desavantatge respecte a altres territoris com Madrid o Barcelona, on la quota d'habitants amb accés a 3G supera el 99% enfront del 8% en les comarques de Girona". El portaveu del PPC al Parlament també va afegir que "en els temps actuals en plena era tecnològica és necessari tenir un bon accés a les comunicacions i dotar de bones connexions a Internet després de l'increment vertiginós del nombre de terminals de telefonia mòbil d'última generació amb trànsit de dades".

A més, el diputat del PPC va ressaltar la necessitat de "tenir en compte l'orografia del territori per tal de solucionar les barreres que ocasionen les zones de muntanya com és el cas de les comarques del Nord", i que "per aquest motiu és necessari condicionar l'establiment d'elements imprescindibles per el correcte desenvolupament d'aquest tipus de comunicacions".