Tan senzill com gustós. Tan clàssic com imprescindible. El pa amb tomàquet és, i serà, un dels principals símbols de la gastronomia catalana, que identifica la seva cultura arreu del món. El municipi de Santa Coloma de Farners ret homenatge cada any a aquest aliment, el secret del qual acostuma a trobar-se en el tipus del pa, de pagès sempre que sigui possible, i en la qualitat dels tomàquets, de l´hort i de penjar, amb la Fira del Pa amb Tomàquet, que enguany celebra la seva dotzena edició. Es preveu que al llarg de tot el proper diumenge se serveixin 450 quilos de carn de porc de primeríssima qualitat, que es consumeixin 480 quilos de pa elaborat artesanalment per les fleques de la ciutat i se suquin 280 quilos de tomàquets. El lema per aquesta fira no pot ser més clar, i català: «Pa amb tomàquet, més que un plat!». La fira està organitzada per l´Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l´escenari del certamen serà el parc de Sant Salvador, on el diumenge 3 de juny es podrà menjar pa amb tomàquet durant tot el dia, acompanyat d´embotits i carns d´elaboració colomenca, a més de gaudir d´un ambient únic i familiar.