El Parlament aprova la posada en funcionament de les depuradores de Vidreres i Massanes, segons va anunciar ahir ERC. Cal recordar que la diputada independentista Carme Capdevila va presentar dues propostes de resolució perquè aquests dues depuradores es posessin en funcionament ja que els equipaments estaven construïts des de feia mesos i l'ACA no els havia engegat. Ara les propostes tiraran endavant.

ERC va denunciar fa uns mesos que a les comarques gironines hi havia una vintena de depuradores i col·lectors ja construïts o pràcticament amb les obres acabades, i que l'ACA encara no havia posat en funcionament. Una d'aquestes era la de Terrafortuna de Vidreres, construïda fa més d'un any, que encara no ha entrat en funcionament i que ha patit destrosses i robatoris. I una altra depuradora a Vidreres, a la urbanització la Goba, amb les obres iniciades però no finalitzades. Capdevila va explicar ahir que "la deixadesa del Govern en la posada en funcionament d'aquestes instal·lacions, a banda de les pèrdues econòmiques que suposen els robatoris i les destrosses, suposa retardar innecessàriament l'aplicació de les mesures de sanejament de les aigües residuals. Ara, fem un pas endavant amb l'aprovació de la posada en funcionament d'aquests equipaments a proposta d'ERC".

Un altre cas és la depuradora i col·lectors de Massanes i la de la urbanització de Riuclar, totalment construïts i en condicions d'entrar en funcionament. Capdevila va valorar positivament que la Comissió de Territori i Sostenibilitat hagi aprovat les propostes, però va dir que encara en falten moltes.