Els lladres es van endur recentment les canals de coure de la capella de la congregació del complex monàstic de Santa Maria de Ripoll. És un lloc de culte situat al mig del nucli urbà i datat al segle XVII. Els enemics de la propietat també van arribar a l'ermita del Remei situada als afores de Ripoll. Els dos robatoris s'afegeixen al que va tenir lloc durant la celebració litúrgica del Dijous Sant a la parròquia de Sant Josep Obrer, al barri de la carretera de Barcelona. Mentre es feia l'Ofici, algú va aprofitar per entrar a la sagristia, on es guarden els ornaments sagrats i les pertinences que hi deixen els capellans. Van endur-se documents personals, les claus de casa del seminarista i de l'església. El robatori suposarà una despesa de prop de 2.900 euros a la parròquia. El rector de Ripoll, Melitó Tubau, ha explicat que "s'han hagut de canviar els panys i claus" per evitar nous robatoris.

Fora dels límits de Ripoll, fa uns mesos, els lladres van buidar el gasoil de dos dipòsits de l'església de Sant Cristòfor de Campdevànol. Tot plegat ha estat denunciat als Mossos d'Esquadra, encara que ara per ara "no s'ha obtingut cap mena de resultat", confirma Tubau. Els robatoris de coure, documents, gasoil i els canvis de pany dificulten l'economia de les parròquies del Ripollès, prou complicada per la crisi.

Tèrmits

Simultàniament, l'economia parroquial també s'ha vist erosionada per un fenomen aparegut tant a la sagristia del monestir de Santa Maria, com al Casal Parroquial, on els religiosos realitzen activitats pastorals. La irrupció d'una colònia de tèrmits ha provocat fortes destrosses als armaris de la sagristia on es guarda la roba i altres objectes litúrgics, motiu pel qual actualment s'estan cercant els focus, ja que "salten d'un indret a un altre", explica el rector.

Un arquitecte treballa en la recerca per tal de, més tard, a exterminar-los. De moment es creu que l'atemptat a la fusta comportarà un cost econòmic important. Melitó Tubau lamenta que "en temps de crisi només calia aquesta nova sorpresa" tot i que encara no s'ha pogut fer la valoració econòmica global que comportarà la liquidació dels tèrmits.