El diputat d'ICV-EUIA al Parlament, Joan Boada, va lamentar ahir que "un parlamentari de CiU, Xavier Crespo, es permeti amenaçar a un mitjà per difondre informació que és pública". per Boada es tracta d'una actitud "poc democràtica" i fins i tot va apuntar que "això és propi de dictadures". El líder ecosocialista va remarcar que "no s'entèn que sigui valent per amençar un mitjà digital com Cafè Amb llet, però no s'atreveix amb altres mitjans més poderosos".

Xavier Crespo, diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, va anunciar que emprendrà mesures legals per tal de defensar el seu honor arran de les informacions aparegudes sobre el projecte d'informe 29/2005-IP de la Sindicatura de Comptes. Crespo presentarà una querella per injuries i difamacions contra els editors de la revista Cafèambllet.

L'informe -que observa irregularitats en diverses operacions efectuades entre Crespo i la societat Centres Mèdics Selva Maresme SL (CMSM)- no va veure la llum perquè la Sindicatura va aprovar el 23 de novembre del 2006 -amb l'únic vot particular del síndic Agustí Colom- deixar sense efectes l'acord pres un any abans per encarregar l'informe.

Crespo va recordar que aquest és un cas tancat ja que la Sindicatura de Comptes no va aprovar el projecte d'informe en relació a Centres Mèdics Selva Maresme SL, amb l'únic vot particular en contra del síndic redactor del projecte d'informe. L'exconsellera de Salut, Marina Geli, va defensar Crespo i va assegurar que tenia regularitzada la compatibilitat.

Coartar els periodistes

El representant gironí d'ICV-EUIA, Joan Boada, va denunciar que "es tracta d'una estratègia de CiU, que ja va fer el mateix el senyor Via, per coartar la llibertat dels periodistes". Boada es va preguntar "perquè Crespo no ha amenaçat a altres mitjans que han publicat la informació" i va advertir que "és profundament anitdemocràtic que prengui aquesta decisió". Va remarcar que "és més propi d'una dictadura que amenaci els que limiten a transcriure un document", va advertir.

Boada també va voler deixar clar que "els document que s'ha publicat no és l'informe, si no un vot particular del sindic que va votar en contra de l'arxiu i el mitjà que volen denunciar es va limitar a descriure el document públic". El representant ecosocialista va recomanar a Xavier Crespo que "per higiene democràtica no tiri endavant la denúncia perquè és innaceptable" que ataqui als periodistes.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, havia criticat "l'actitud malaltissa" d'ICV-EUiA per la seva petició d'obtenir una còpia de l'informe que la Sindicatura de Comptes va decidir arxivar el 2006. Boada va voler respondre ahir i va assegurar que "continuarem demanant el document per transparència, no tenim cap actitud malaltissa i l'única obsessió nostra només amb la transparència".

A més, Joan Boada va remarcar que l'informe "jo no el conec ni ningú que no sigui síndic, però sembla qu e el senyor Turull sap alguna cosa més i sembla fins i tot que CIU el té". El representant ecosocialista va advertir que "si no hi ha ningú que el conegui, potser el portaveu de CiU, Jordi Turull, hauria d'explicar si té algun tipus d'informació privilegiada".