Seguint la tendència que van marcar els establiments hotelers durant el mes d'abril, coincidint amb les vacances de Setmana Santa, els extrahotelers també van patir una forta caiguda a causa de la devallada en la demanda als apartaments turístics i als càmpings. Per contra, el turisme rural va gaudir d'un gran increment en el nombre de pernoctacions el mes passat, gràcies sobretot a l'increment de gairebé el 50% de viatgers estrangers. Aquesta és l'única via que pot oferir sensacions d'esperança a falta de poques setmanes perquè comenci una temporada d'estiu que tot indica que tornarà a estar marcada pels efectes de la crisi econòmica.

Tot i el bon temps del que es va poder gaudir durant els primers dies de la Setmana Santa, els resultats indiquen que aquest no va ser alicient suficient per atreure turistes cap als allotjaments extrahotelers el passat mes d'abril. Segons les dades que va facilitar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que va patir la davallada més forta a les comarques gironines van ser els apartaments turístics, que van perdre un 37% de viatgers respecte les dades que s'havien registrat al mateix mes al 2011 (coincidint també amb les vacances de Setmana Santa). Aquest fet va significar, doncs, que les pernoctacions baixessin, en general, un 35%. Els principals causants d'aquest descens són els turistes provinents de l'Estat espanyol, que respecte l'any anterior van baixar un 52%. Així, de les 47.197 pernoctacions de viatgers espanyols que hi va haver al 2011, s'ha passat a tan sols 22.662 a l'abril d'aquest any. En canvi, la baixada no va ser tan pronunciada en els turistes estrangers, passant de 44.920 a 32.652.

D'altra banda, la demanda de càmpings també va baixar durant el darrer mes, amb una reducció del 13% en les pernoctacions. En aquest sentit, la balança està equilibrada, ja que si bé els turistes espanyols van baixar un 16%, els estrangers van fer-ho en un 10%. En total, de les 312.842 pernoctacions als càmpings gironins que hi va haver durant el 2011, es va passar a les 268.385 d'aquest any.