Deu blocaires internacionals especialitzats en viatges i gastronomia, que han recorregut les comarques de Girona durant tota la setmana convidats pel Patronat de Turisme Costa Brava, han generat fins ara més de tretze milions d'impressions a Internet. Un dels responsables de l'organització d'aquest anomenat blogtrip, Jaume Marín, va explicar ahir que aquest tipus d'impacte massiu i concentrat a nivell mundial és "molt difícil d'aconseguir per altres mitjans".

Cinc dels blocaires procedeixen dels Estats Units i la resta de Jordània, Itàlia, Gran Bretanya i Alemanya, a més del balear Jimmy Pons.

Una de les participants en aquesta experiència de més rellevància internacional és l'americana Julie Schwietert Collazo, qui va destacar especialment el nivell de la gastronomia catalana i, en especial, gironina. Collazo, amb la resta de blocaires, va poder conversar amb el xef del Bulli, Ferran Adrià, considerat millor cuiner del món fins al tancament del seu restaurant per convertir-lo pròximament en fundació.

El Celler de Can Roca dels germans Roca, segon millor restaurant del món en l'actualitat, ha estat una altra de les visites en aquest viatge.

Tot i això, Julie Collazo destaca que també han pogut compartir moments amb productors i conèixer tipus de cuina de Girona, com la volcànica, la del mar o la més moderna, amb Ferran Adrià capdavant.

L'impacte d'aquest viatge a Girona encara no té unes xifres definitives, ja que la repercussió a Internet que generen els comentaris dels blocaires es prolongarà durant un temps.

Periodistes francesos i Dalí

D'altra banda, dijous i divendres vuit periodistes de mitjans francesos han realitzat un viatge de premsa -organitzat així mateiox pel Patronat de Turisme- centrat en el triangle dalinià amb motiu de l'exposició d'obra de Salvador Dalí que acollirà el Museu Pompidou de París la propera tardor.