Una iniciativa popular sorgida de les comarques de Girona vol aturar la implantació de la taxa turística forçant al seu debat parlamentari. La plataforma No a la Taxa Turística ha començat la recollida de signatures que volen que desemboqui en una una Iniciativa Lesgislativa Popular que es discuteixi al Parlament de Catalunya. Per aconseguir-ho necessita 50.000 signatures. El més curiós és que darrere no hi ha res més que un estudiant gironí de Relacions Públiques i Publicitat de la UOC, Sergi López, que ha creat la Plataforma No a la Taxa Turística com a projecte de final de carrera. No hi ha cap organització ni cap tipus de finançament, però el que va començar com una idea fictícia ha crescut força i ha cridat l'atenció de determinats sectors perjudicats per la nova taxa.

La Plataforma No a la Taxa Turística neix -explica López- de la "necessitat d'expressar una sèrie de dubtes sobre la nova llei i mostrar la veritat sobre una nova Taxa, una més". Dels seus estudis -la campanya és només el final, ja que abans va recollir informacions de totes les parts afectades- conclou que la taxa és "totalment injusta, totalment ineficient, mal plantejada i que pot resultar molt perjudicial pel sector turístic català".

La intenció és fer arribar al Parlament de Catalunya una ILP per aturar la implantació d'aquesta nova taxa. "Necessitem la col·laboració de com a mínim 50.000 catalans i catalanes que amb la seva signatura ens ajudin a portar la nostra ILP davant els nostres governants", explica. Per aquest motiu tenen ja compte a Twiter i a Facebook -des d'on es pot signar-, així com un bloc: http://noalataxaturistica.blog.cat/.

Perquè quedi clar quin és el pensament de la Plataforma, el seu compte de Facebook l'encapçala una cita del filòsof xinès Lao Tsé (IV a.C.): "Les persones es moren de gana perquè l'Estat les esclafa amb els seus impostos".

Una de els conclusions de l'estudi de sergi López és que "la taxa es diu turística, però és més una taxa hotelera, la pagarem tots, residents i no residents, per pernoctar a qualsevol hotel de Catalunya".

La ILP s'afegeix a l'opinió de la pràctica totalitat del sector turístic de les comarques de Girona. Aquesta mateixa setmana l'Associació d'Hostaleria Costa Brava Centre revelava que està treballant en el mateix sentit -aturar la implantació de la taxa-, com la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona i la Confederació d'Hostaleria de Catalunya.