Un total de 111 ajuntaments s'han acollit al pla de proveïdors que ha impulsat el Ministeri d'Hisenda i que permet, a través d'un crèdit, donar liquiditat als consistoris per poder pagar factures pendents a proveïdors. Aquests ajuntaments han presentat un total de 15.145 factures pendents de pagar que ascendeixen a un total de 74 milions d'euros. El ministeri va començar dijous a facilitar els diners per al pagament de factures. A la demarcació, estan pendents de cobrar dels ajuntaments un total de 2.151 proveïdors i més de la meitat -1.578- són petites i mitjanes empreses. De la resta, 485 són autònoms i 88 pagaments pendents són amb grans empreses.

L'Estat atorga els crèdits als ajuntaments que ho sol·liciten prèvia presentació d'un pla d'ajust que el Ministeri d'Hisenda ha d'aprovar. En el cas de la demarcació, l'Estat va tombar cinc plans presentats pels ajuntaments de les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), Anglès i Massanes (Selva) i Ogassa (Ripollès). El ministeri ha obert una segona convocatòria, durant el juny, que permet als ajuntaments revisar els plans i tornar-los a presentar per aconseguir que se'ls concedeixi el crèdit.

La diputada gironina del PPC a Madrid, Concepció Veray, va informar que havia parlat amb els alcaldes d'aquests municipis i que van acollir molt bé l'opció que els dóna el ministeri de refer el pla d'ajust per tornar-lo a presentar. En el cas d'Anglès, per exemple, aquest Ajuntament de poc més de 5.600 habitants deu factures per valor de dos milions d'euros.