El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l'anterior equip de govern de Tossa, que estava format per CiU, en el litigi promogut per l'exinterventora Raquel Rius contra el seu acomiadament. L'exinterventora demanava la readmissió i una indemnització de 55.846 euros anuals, que avui ascendiria a 223.384 euros en concepte de salaris deixats de percebre a causa d'aquest cessament, segons destaca CiU en un comunicat.

En primera instància, el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona va donar la raó a l'exinterventora, considerant improcedent el cessament i obligant l'Ajuntament a readmetre-la i a pagar-li la indemnització que reclamava. Ara, però, el TSJC ha revocat aquesta Sentència estimant el recurs d'apel·lació interposat al seu dia per l'Ajuntament de Tossa i la Generalitat, declarant la conformitat a Dret del cessament acordat. En concret, la sentència conlou que "cal arribar a la conclusió que, tant la cobertura de la plaça pel sistema d'acumulació, com el cessament de l'actora en el seu acompliment interí, eren plenament ajustats a dret (...). Com a conseqüència del que ha quedat exposat, aquest Tribunal considera procedent la revocació de la sentència apel·lada, amb la conse?güent estimació de l'apel·lació contra la interposada, entenent, per tant, correctes i ajustades a Dret les resolucions administratives impugnades ...".

Segons va recordar CiU en un comunicat, el cessament de Raquel Rius, que ocupava el lloc de manera interina, "va venir determinat per la decisió de l'anterior equip de govern de CiU de cobrir la plaça amb un professional amb títol d'interventor, a causa de l'estat de fallida tècnica en què es trobava immers l'Ajuntament".

CiU va recordar, a més, que des del cessament de Rius i durant el seu mandat, la plaça la van ocupar "funcionaris amb títol d'interventor". I va criticar que el nou govern "van provocar la renúncia de l'últim interventor titulat" i "han tornat a cobrir-la en precari, amb un assessor econòmic que acaben de nomenar funcionari perpetu amb una dedicació de deu hores setmanals i un salari de 3.300 euros al mes", "més del triple del que cobrava l'Interventor titulat de Blanes que va ocupar la plaça amb CIU", va criticar.

Per altra banda, CIU va denunciar, a través d'un comunicat, que el govern actual (TU-PSC) "han mantingut aquesta Sentència deliberadament oculta a l'oposició i a l'opinió Pública, malgrat les reiterades sol·licituds presentades per CIU demanant còpia de les Sentències Judicials rebudes" i van explicar que han hagut de buscar-la per altres fonts.