Malgrat les males prediccions meteorològiques, milers de persones van visitar ahir el Concurs de Catifes de Flors del Montseny, pòrtic de les típiques Enramades que, nascudes el segle XVI, encara perduren amb gran participació, declarades per la Generalitat Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya. Amb un rècord d'obres inscrites, un total de vint-i-quatre dibuixos fets sobre l'asfalt van ser coberts per petits i grans amb pètals, ocupant prop de dos quilòmetres de carrers cèntrics i del nucli antic. Per potenciar la festivitat i com a complement de les estores, es van decorar artísticament amb flors deu racons emblemàtics del poble. L'art efímer va acabar-se a mitja tarda, amb una cavalcada per les vies engalanades d'Arbúcies.

La Processó del Santíssim fou suprimida el 1977 i, per això, un any més aquesta mostra es va distingir per ser l'única laica que se celebra al nostre país, segons la Federació de Pobles Catifaires de Catalunya. L'alcalde, Pere Garriga, va manifestar que el concurs s'organitza amb dos objectius: "Primer, donar a conèixer la riquesa i exuberància de la flora del Parc Natural del Montseny i, segon, promocionar el turisme, sense descartar la importància per la cohesió social perquè una catifa requereix un equip de persones que treballen molts dies amb imaginació i dedicació".

Les Enramades són festes que celebren cadascun dels barris des del proper dijous i fins el dimecres de la setmana vinent. Començaran el dia de Corpus, (abans festiu, però ara laboral), al captard a la plaça de la Vila amb una botifarrada popular. Un entrepà des de sempre gratuït però, per primera vegada, costarà un euro arran de la crisi econòmica del consistori municipal.