El Banc de Sang i Teixits de Girona ha recollit en el que va d'any unes 700 bosses de sang menys que en el mateix període del 2011. Així ho va explicar ahir al matí el cap del Servei del Banc, Joan Profitós, que tot i el descens es va mostrar confiat que es podran recuperar aquestes 700 bosses i "una mica més".

La principal causa d'aquesta disminució és que si al maig del 2011 es van recollir a Olot gairebé 1.400 bosses, aquest any se'n van recaptar a la capital garrotxina unes 400.

Després que el 2011 les comarques gironines recollissin al voltant de 2.000 bosses menys que l'any anterior -el 2010 se'n van aconseguir 36.200-, en els primers cinc mesos del 2012 han mantingut aquesta inèrcia i el descens ja és d'unes 700.

Profitós, per la seva banda, es va mostrar esperançat i va assegurar que confia recuperar aquest decrement i continuar situant la Regió Sanitària de Girona com la primera de Catalunya en donacions.

El president de l'Associació de Donants de Girona i de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars, va voler recordar també que l'any passat les donacions van disminuir a la demarcació per primera vegada després de 35 anys -els que té de vida l'associació.

Es va registrar un descens arreu de Catalunya, tot i que ja estava previst per la disminució de l'activitat terapèutica, segons va explicar Ibars. Aquest 2012, amb una previsió que torna a l'alça i amb un consum de sang superior al 2011, el global de donacions a Catalunya se situa un 1% per sobre de l'any passat, mentre que les comarques gironines continuen anant a la baixa, i "això és molt preocupant". "Potser la Regió Sanitària de Girona deixarà de ser la primera de Catalunya en donació de sang",va alertar Ibars, que es va mostrar menys optimista que el cap del Servei del Banc de Sang.