El Partit Popular inclourà als Pressupostos de l'Estat uns 300.000 euros més per poder acabar tota la tramitació del tram entre Maçanet i Sils del desdoblament de la Nacinal-II. Aquest projecte rebarà llavors un total de 1,6 milions d'euros que hauria de servir perquè a finals d'any entri en l'última fase d'exposició pública. El projecte entre les dues poblacions selvatanes va haver de ser modificat per adequar l'enllaç amb una carretera de la Generalitat. La diputada al Congrés pel PP, Concepció Veray, va remarcar que "el PP compleix el seus compromisos i la N-II és la nostra prioritat".

El Grup Popular ha presentat més de 70 esmenes al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2012 al Senat. Segons que va explicar el portaveu popular de Pressupostos a la Cambra Alta, Francisco Utrera, els comptes d'aquest exercici són "austers" i estan "compromesos amb la consolidació fiscal i el compliment de l'objectiu de dèficit". No obstant això, el PP també ha presentat una sèrie de modificacions de més gran calat, com per exemple crear una partida dotada amb 5 milions d'euros per donar cobertura a les beques de llibres de text, i que serà gestionada per les comunitats autònomes. A més, s'aporten altres cinc milions a la compensació de les còpies privades després de la supressió del cànon digital el mes de desembre passat.

Les esmenes del PP també eleven del zero al 10% la taxa de reposició permesa als investigadors, alguna cosa molt reclamada per l'oposició, i inclou quatre noves partides de despesa en infraestructures: un tram de l'autovia A-2 a Girona, un tram del tren de la cosa a València, un nou tros del Corredor Mediterràni a Tarragona i la connexió entre dues carreteres a Melilla.

La diputada del PP, Concepció Veray, va informar que l'esmena es refereix concretament al projecte entre Maçanet i Sils, "a la qual s'inrementa 300.000 euros per atendre les necessitats del projecte", que s'ha hagut de revisar per l'encaix amb la carretera de la Generalitat. Veray va remarcar aquest increment, des d'1,3 milions d'euros fins als 1,6 milions.

Altra partida

Aquesta esmena se suma a la partida inclosa des de l'inici de 15,93 milions d'euros que han de permetre reprendre les obres per desdoblar el tram de l'N-II entre Caldes de Malavella i Sils, de 6,7 quilòmetres.

Veray va recordar que "com anunciar la nostra senadora i presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, s'intenta millorar el pressupost i demostra que per al PP, la N-II és una prioritat". Veray va afegir que "això demostra, com he dit altres vegades, que Girona torna a estar a l'agenda del Govern espanyol i ho estem demostrant amb el desdoblament de la N-II".