El grup d'ICV-EUiA de Blanes va carregar ahir contra el pressupost que el Govern portarà demà a ple i va anunciar que votarà en contra perquè seria "ratificar les retallades" que s'han anat fent i que estan incloses i perquè no s'han acceptat les seves propostes per aconseguir nous ingressos. El regidor d'ICV encarregat d'hisenda, Víctor Catalán, va destacar que "el PSC ha pogut escollir", però que no va voler acceptar les mesures que van presentar per incrementar ingressos i evitar les retallades. En aquest sentit, va lamentar que finalment el PSC hagi triat a CiU. "No és una elecció ni tècnica ni econòmica, sinó política", va afirmar. Cal recordar que el pressupost ascendeix a 44,5 milions en ingressos i 43,6 de despeses, preveient un superàvit de 850.000 euros.

El regidor va carregar amb duresa contra els dos principals partits. "Qui va viure per sobre de les seves possibilitats va ser l'anterior govern de CiU", va assegurar el regidor, que va recordar que en el mandat de convergència es van demanar fins a 24 milions d'euros en crèdits dels 40 que té actualment el consistori i que aquesta càrrega és la que ara arrossega el poble. Catalán va reconèixer que Marigó no és "culpable", "però sí còmplice de no denunciar la pèssima gestió que s'ha fet", va afegir. A més, va criticar que per solucionar-ho es faci pagar "al poble i als treballadors de l'Ajuntament".

El portaveu Joan Salmeron va afirmar que caldrà preguntar-se per què hi ha pobles que estan bé i d'altres no i va assegurar que aquests pressupostos deixaran "més de 100 persones a l'atur".

Per altra banda, Catalán va posar en dubte les paraules de l'alcalde en el darrer ple en què donava el cas de la piscina terapèutica el Ventijol gairebé per resolt assegurant que la reparació la podrien assumir entitats socials i el manteniment el consistori. Segons el regidor tant l'escola com els pares no saben res de l'Ajuntament des de febrer i, a més, a l'apartat d'ingressos és com si la piscina continués tancada, va afegir.