Nova disputa entre el PSC i CiU a l'Ajuntament de Figueres. Els qui fa temps havien estat socis de Govern s'han tornat a enfrontar aquest cop per l'adquisició de vuit iPads per part de l'equip municipal. El portaveu dels socialistes, Pere Casellas, critica l'actuació atesa la situació econòmica i els convergents asseguren que els aparells, vuit en total, no han costat res a les arques municipals. De fet, diuen, només una quota al mes "la més econòmica" que se situaria, segons Casellas, en uns 12 euros per cadascun.

L'edil a l'oposició assegura que l'interventor els ha tornat les factures de la despesa mensual i l'alta "de 140 euros" perquè no s'ha justificat la despesa" però des de l'Ajuntament ho neguen. "Tot està justificat i la despesa estava prevista", asseguren fonts municipals. Afegeixen, a més, que s'ha fet amb un sistema de lloguer que els permet tornar els aparells quan calgui i que s'ha tramitat amb l'operadora que millors condicions els ha ofert.

«Sense concurs»

Aquest és també un dels punts que critiquen els socialistes. I és que, segons Casellas, s'ha gestionat amb Movistar quan l'operadora del consistori és Vodafone "sense fer concurs". L'equip de govern, però, nega que no sigui normal fer aquest tràmit i que s'ha aconseguit en les millors condicions.

El socialista insisteix que es tracta d'un aparell prescindible quan però fonts municipals asseguren que millora la gestió de diferents tràmits i que, a més, només s'ha facilitat als tres tinents d'alcalde i gerents.

El regidor, però, insisteix en que lamenta que "els regidors de CiU s'hagin obsequiat a si mateixos un iPad amb els diners de tots els figuerencs, quan es tracta d'un aparell electrònic molt car". A més, el socialista critica que els grups de l'oposició tinguin pocs recursos per exercir la seva tasca i que, en canvi, es facin actuacions com aquestes.

Des de l'equip de govern insisteixen que no hi ha res d'estrany en l'operació, que no suposarà cap despesa i que el que es pagarà cada més està totalment justificat i previst. Un extrem que, des del PSC rebaten.