La particular batalla de l'Ajuntament de Lloret de Mar per acabar amb els problemes a la zona d'oci nocturn durant la temporada d'estiu continua endavant i compta amb el suport del Govern català. En aquest sentit, el consistori lloretenc i la Generalitat s'ha reunit ja amb els principals touroperadors que porten els turistes a la població per demanar-los que deixin de vendre la localitat com una destinació d'alcohol i nits de bogeria, segons recollia ahir Ràdio Girona. L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va assegurar, en declaracions a la ràdio, que han obtingut molt bona resposta de la majoria d'empreses, però que aquest estiu serà la prova per comprovar si han entès les demandes que els han fet les administracions catalanes. L'alcalde adverteix, però, que cada cop hi ha un mercat més important i que es fa més díficil de controlar que és Internet.

L'any passat es venien paquets per Internet on l'únic que es promocionava era l'alcohol i, per això el consistori ha volgut anar directament a intentar evitar aquesta mala promoció. L'alcalde, Romà Codina, va explicar que no és fàcil fer aquest tipus d'actuacions en origen: "Actuar a Dinamarca o a una altra banda en origen és complicat", va destacar l'alcalde. "A través de la direcció general de Turisme hem tingut una bona col·laboració i es van fer tota una sèrie de cartes als touroperadors dient exactament tot el que no es podia fer, que era vendre tot això en origen", va afegir Codina, que va afegir que "potser algú que ho feia li ha molestat, però la majoria ho han entès perfectament". L'alcalde va advertir, però, que el més important serà comprovar què passa a l'estiu: "Al final que ho entenguin o no, ho haurem de veure reflectit amb la gent que ens envien aquest estiu", va concloure.

Tota aquesta actuació, però, ja es coneixia, ja que abans de Setmana Santa, com va anunciar Diari de Girona, l'Ajuntament i la Generalitat (des de Turisme i Salut) van començar a amenaçar els touroperadors amb una sèrie de cartes que no podien promocionar la vila relacionat-la a l'alcohol. A més, va engegar una campanya per controlar la sobreocupació que es dona als hotels.

Horaris de tancament

Aquesta, però, no és l'única mesura que ha impulsat aquests darrers dies l'Ajuntament. Com recollia dimarts aquest diari, el consistori ha arribat a un acord amb les discoteques de la localitat perquè aquestes tanquin més d'hora que a la resta de Catalunya i del que ho feien fins ara amb l'objectiu d'evitar nous aldarulls com els de l'any passat.