La Sindicatura de Comptes de Catalunya va advertir al gener del 2006 a l'ara portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que no interferís en la tasca de fiscalització sobre el cas Crespo. Turull va considerar que la Sindicatura s'havia extralimitat en les seves funcions en iniciar la investigació sobre Xavier Crespo, alcalde de Lloret. La resposat del Síndic Major, Joan Colom, no deixa lloc a dubtes i considera que les preguntes del diputat nacionalista suposaven una intromissió en la investigació. Per al diputat d'ICV, Joan Boada, demostra "la pressió que CiU va exercir en aquell moment" contra la Sindicatura.

La Sindicatura de Comptes va detectar el 2006 irregularitats en diverses operacions efectuades entre la societat Centres Mèdics Selva Maresme S.L. (CMSM) i el llavors alcalde de Lloret de Mar i ara diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo. El dictamen no va veure la llum perquè la sindicatura va aprovar el 2006, amb l'únic vot particular del síndic a proposta d'ICV, Agustí Colom, deixar sense efectes l'acord que havien contret un any abans per encarregar l'informe.

El diputat de CiU, Jordi Turull, va entrar una bateria de preguntes al desembre del 2005 en els quals volia conèixer els motius de la investigació. En les seves preguntes, que va facilitar el diputat d'ICV, Joan Boada, s'observa com Turull demanava conèixer per quin motiu es feia una inspecció al Consorci, preguntava sobre si "alguna institució o particular"" havia presentat denúncia, si la Comissió de denúncies de la Sindicatura s'havia encarregat de la inspecció i amb quina data i quins síndics van votar favorablement en el ple de la sindicatura per continuar la fiscalització. Turull també volia conèixer quin era l'abast de la fiscalització, si a criteri del Síndic Major s'estava "complint el mandat del Ple" i si "en el cas d'haver-se extralimitat" demana que s'aclarís de qui era "la responsabilitat"

La resposta del Síndic Major, Joan Colom, reflecteix que la Sindicatura va seguir el procediment ordinari per tramitar una fiscalització que considerava necessària perquè s'havien detectat irregularitats de tipus comptables. Joan Colom també responia a Turull els diversos tràmits que s'havien anat seguint per continuar la investigació.