L'Ajuntament de Tossa de Mar tampoc canviarà el rebut "discriminatori" de l'aigua entre empadronats i no empadronats per aquest any i ajorna la decisió fins al 2013. Així ho va anunciar ahir l'alcaldessa del municipi, Gisela Saladich, en l'aprovació de les noves tarifes. Saladich va reconèixer que no han "estat capaços de confeccionar una fórmula satisfactòria per a totes les parts implicades" i, per això, "la decisió s'ajorna fins al 2013". L'alcaldessa va recordar, però, que la voluntat del Govern municipal és resoldre la qüestió i que estan "treballant en el tema".

L'Ajuntament va aprovar ahir les noves tarifes de l'aigua per aquest any, que seran vigents a partir del proper mes de juliol. La principal novetat és que les quotes s'apujaran un 4,5% a tots els abonats, tot i que la base no és igual per tothom. De fet, aquest increment ja estava marcat pel conveni que va signar l'anterior govern de CiU amb l'empresa SOREA el passat 20 de febrer de 2010, segons va destacar l'executiu actual.

El rebut "discriminatori", però, de moment no s'ha pogut eliminar. L'actual govern (TU i PSC) va sol·licitar a l'empresa SOREA que presentés una nova proposta tarifària per a l'any 2012, ajustada a les determinacions del Síndic de Greuges. Segons el Govern, a causa del conveni que va signar CiU en el seu moment, això no serà possible aquest any, tot i la voluntat de l'equip de govern. "Tenim alguna idea, però fins que no la presentin els associats a l'assemblea no la podem tirar endavant", va reconèixer Saladich. "Volem arreglar-ho, però està costant molt", va afegir.

L'aprovació de les tarifes ja va ser polèmica l'any passat. Es va haver de tornar a portar a ple i fer-la mitjançant sessió extraordinària perquè, en ple ordinari, que és quan s'havia d'haver aprovat, els regidors de CiU -que havien signat el conveni- hi van votar en contra i el govern s'hi va abstenir. Una setmana després, es va tornar a portar a ple i, per "responsabilitat política", TU i PSC van aprovar les tarifes per al 2011.