Les Unitats de Suport a l'Educació Especial (USEE) dels instituts, dedicades a facilitar la integració d'alumnat amb discapacitats o necessitats educatives especials en grups ordinaris, també patiran les retallades pressupostàries el curs vinent. El Departament d'Ensenyament ha reduït el professorat destinat a aquesta tasca, que a partir del setembre realitzarà un sol docent amb jornada sencera i un altre amb mitja, en comptes dels dos professionals que ara s'hi dediquen a temps complet.

Aquesta reducció de recursos humans per atendre els estudiants amb necessitats especials a Secundària es recull en la resolució de la Conselleria que estableix els criteris per a confeccionar les plantilles de professorat a Secundària per al curs 2012-2013 -un document que data del 25 de maig.

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha calculat que la decisió del Departament d'Ensenyament provocarà, el curs vinent, la desaparició del 25% dels docents que ara estan destinats a aquestes Unitats de Suport a l'Educació Especial.

Queixa al Síndic de Greuges

A part dels efectes que tingui en la plantilla de treballadors de l'ensenyament, CCOO ha interpretat la mesura com un "nou atac a l'alumnat amb discapacitat o amb necessitats educatives específiques". A començaments del curs 2011-2012, la Federació d'Ensenyament d'aquest sindicat va presentar una queixa al Síndic de Greuges alertant que les retallades del Govern de la Generalitat estaven perjudicant de manera especial l'alumnat amb algun tipus d'especificitat. Ara, ja a finals de curs -les classes acabaran el 22 de juny-, CCOO referma el seu advertiment i assegura que aquests estudiants estan "en el punt de mira" de les polítiques restrictives que impulsa l'administració educativa.