El PSC de les comarques de Girona reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que assumeixi la recollida de residus sòlids del mar -una tasca que ja ha confirmat que aquest estiu tampoc realitzarà- per no perjudicar el turisme.

Els socialistes gironins argumenten que l'entorn natural i la qualitat de les aigües són dos dels atractius principals de la Costa Brava. El PSC es fa ressò de l'opinió dels alcaldes socialistes en ajuntaments del litoral de Girona, els quals consideren que "estalviar en la recollida de residus perjudica altres sectors econòmics, com el turisme, i carreguen injustament el pes de la neteja a uns ajuntaments ja infrafinançats".

El primer secretari del Partit Socialista a Girona i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, afirma que "per atraure turistes de qualitat, hem d'oferir un producte de qualitat".

El Partit Socialista considera que, a més de l'Agència Catalana de l'Aigua, la neteja de les aigües marines podria comptar amb la implicació de Ports de la Generalitat, una possibilitat que també defensen alcaldes socialistes d'altres municipis com l'Escala, Palamós o Blanes. ddg girona

La bandera blava onejarà aquest estiu a 28 platges de les comarques de Girona, el mateix nombre de distincions que van rebre l'any passat les platges d'aquesta demarcació. La Costa Brava també manté el nombre de guardons en matèria de Ports, és a dir, vuit. Per tant, la demarcació gironina manté enguany les trenta-sis banderes blaves que va rebre l'any 2011 entre platges i ports.

El president de la Fundació Europea d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE), José Sánchez Moro, va voler destacar la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència Catalana de l'Aigua i dels seus tècnics, així com també va voler agrair que Catalunya segueixi aportant fons per a aquesta finalitat, malgrat la crisi econòmica.

Les zones de bany

Les 28 platges que han estat distingides amb una bandera blava a la costa de Girona són la platja Gran de Portbou, la de Gifreu i la del Port de Llançà, així com també la platja del Port de la Selva, la d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries, la de cala Montgó a Torroella de Montgrí, les de Tamariu, Canadell i Llafranc a Palafrugell, la platja de la Fosca a Palamós, les d'Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i cala Cristus-Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de cala Rovira, Platja d'Aro, sa Conca a Castell-Platja d'Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols, les de la Mar Menuda i Gran de Tossa a Tossa de Mar, les de Lloret, Fenals, sa Boadella i Santa Cristina a Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, s'Abanell i Sant Francesc a Blanes.

Pel que fa als vuit ports gironins que han rebut bandera blava són Club Nàutic de Llançà; el Club Nàutic Port de la Selva; el Port esportiu de Roses; el Club Nàutic l'Escala; el Club Nàutic l'Estartiu-Torroella de Montgrí; el Port Esportiu Marina de Palamós; Club Nàutic Port d'Aro i Club de Vela Blanes.

A més, la localitat de Calonge ha rebut també la distinció Via Blava pel Camí de Ronda de Torre Valentina.