mEn el curt interval de vuit dies, quatre viles selvatanes (Lloret, Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Blanes han acollit i/o acolliran activitats promocionals de caire ben divers. Així, aquest primer cap de setmana de juny, a Lloret, ha tingut lloc la II Firadels Americanos. Una evocació dels aventurers que durant el segle dinou marxaven a Amèrica a fer fortuna i que, en tornar a casa, si l'èxit els havia acompanyat, es convertien, d'una banda, en dinamitzadors econòmics i culturals de les seves viles natals i, de l'altra, en importadors d'experiències, tendències i productes americans.

Mentre a Lloret els també anomenats indians servien per endegar un cap de setmana promocional, a Santa Coloma de Farners, la 12a Fira del Pa amb Tomàquet i a Arbúcies el consolidat Concurs de catifes de flors del Montseny atreien també nombrosos visitants. Cal destacar, entre els molts i diversos actes que van tenir lloc a les tres viles: la recreació d'indumentària indiana que va representar durant tot el cap de setmana el grup Quantus Teatre, la recuperació del Setrill de plata, per premiar la millor tasca de divulgació de productes de la terra i del pa amb tomàquet i el gran nivell artístic assolit a Arbúcies malgrat la pluja.

Blanes, amb el seu Blanes 12 (estades hoteleres i menús a 12 euros), pren aquest cap de setmana el relleu en aquest tour de force de promoció selvatana. Una ullada al programa d'activitats i d'establiments participants permet constatar com hostalers i comerciants semblen haver-s'hi abocat a bastament.

Permet, en canvi, palesar com el col·lectiu de la restauració presenta nombroses i remarcables absències. Malgrat que en una promoció d'imatge col·lectiva seria desitjable una adhesió unànime, tothom té dret, després de "fer números", de fer el que vulgui.

Sembla, però, com a mínim, una indelicadesa, descobrir com el mapa que (a la web promocional de Blanes 12) acompanya les diferents ofertes que pot trobar el visitant reflecteix gràficament el nom i la situació de, només, dos restaurants: sí, dos restaurants que no figuren en el llistat dels que s'han adherit a la promoció!