La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha reforçat la campanya 2012 de prospecció intensiva de les plantacions fruiters, amb l'objectiu de detectar possibles focus de foc bacterià i de flavescència daurada.

El foc bacterià és una malaltia bacteriana que pot afectar greument a les pereres i pomeres, així com a altres plantes de les famílies de les rosàcies -va informar ahir la Generalitat mitjançant un comunicat.

Aquest any, es reforçarà la prospecció amb 18 tècnics a la demarcació de Lleida, i 6 més a les comarques de Girona.

Des de la Generalitat s'aconsella que, en cas de detectar símptomes de foc bacterià, el professional ho comuniqui al tècnic de la seva Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) o al Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'Argricultura.

Per la seva banda, la flavescència daurada és una malaltia que afecta la vinya i debilita, de manera progressiva, el cep. La conseqüència d'aquesta debilitació és que la planta acaba morint al cap de tres o quatre anys després d'infectar-se.

Accions contra la malaltia

Les mesures de lluita col·lectiva adoptades són la prospecció intensiva, arrencar les vinyes afectades, i la realització obligatòria de tres tractaments insecticides anuals.