Quatre grans hotels de Girona i Salt posaran habitacions gratuïtes a disposició de familiars de pacients amb càncer. La delegació territorial de l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha impulsat el programa Espai Respir, una iniciativa creada per disminuir l'impacte que causen les malalties oncològiques a les persones de l'entorn de l'afectat, tant familiars com acompanyants. Consisteix en facilitar-los un lloc on descansar o pernoctar durant el tractament sense haver de carregar amb cap tipus de despesa. L'AECC ha signat el conveni amb els hotels Ibis, Costabella Síndrome i Holiday Inn Express. Els dos primers són a l'entrada nord de Girona, al costat de l'hospital Trueta. I els restants estan a prop del Santa Caterina de Salt.

La presidenta de l'entitat a la província, Pilar Cort, va explicar que l'Espai Respir va néixer perquè cada vegada hi havia més gent dins l'associació que no podien fer-se càrrec del desplaçament per la crisi econòmica. Per aquest motiu, l'entitat i els hotels van voler posar el seu gra de sorra per ajudar-los. Per poder descansar o dutxar-se en un dels hotels, els familiars hauran de viure a més de 20 quilòmetres de Girona o bé passar per dificultats econòmiques.

"El que volem és desangoixar les famílies i potenciar la seva unitat en uns moments difícils", va explicar Cort. L'allotjament es gestionarà a través de les assistents socials i les coordinadores que Catalunya contra el Càncer té tant a l'hospital Trueta com al Santa Caterina i, com va precisar la presidenta, serà un procés "àgil".