Com diria un cantant de melodies lleugeres, la vida segueix ?igual per a les prostitutes de carretera malgrat l'anunci de l'entrada en vigor de la nova normativa de la Generalitat que permetrà multar l'activitat sexual als vorals de les carreteres comarcals i de les diputacions. Segons va indicar ahir el Departament d'Interior, les noies han estat informades del nou sistema de sancions. Però les prostitutes parades a vies com la Gi-623 entre Orriols i l'Escala o la Gi-512 d'Hostalric a Tordera van assegurar que no en sabien res.

"Demà marxo cap a la nacional", on la titularitat estatal no permet que els Mossos d'Esquadra hi multin; s'exclamava ahir Adriana, una dona veneçolana de mitjana edat parada a la via entre Hostalric i el municipi maresmenc. En aquesta ruta, explica la dona, hi sovintegen dones madures, moltes d'origen africà, que exerceixen la prostitució de manera lliure; mentres que les que es paren a la N-II són més joves i acostumen a pertànyer a grups organitzats.

La mitja dotzena de noies que paraven ahir a la carretera de l'Escala tampoc no sabien res de l'entrada en vigor de la normativa. "Han passat cotxes de policia durant tot el matí i no ens n'han dit res", explica Lili, una dona búlgara de bon veure que sí que admet que els clients tenen "por de les multes, que són més altes per ells que per a nosaltres. Des de fa una setmana gairebé no ve ningú i els que vénen ho comenten", diu la jove.

.