Un total de set parcs de Bombers de les comarques de Girona van estar sense personal durant algunes hores entre els dies 8 i 11 de març, quan una onada d'incendis va afectar el massís de l'Ardenya i el Pirineu català, a causa del trasllat d'efectius per combatre els focs. Els parcs afectats van ser a Regió d'Emergències de Girona, concretament els de Llançà, la Jonquera, Amer, Hostalric, Calonge, Torroella i Vall d'Aro. En els parcs de Calonge, Llançà i Vall d'Cèrcol es van poder reforçar amb un bomber voluntari, i la dotació del parc de bombers voluntaris de l'Escala es va traslladar al de Torroella de Montgrí la nit del 9 de març.

Segons consta en una resposta parlamentària del conseller d'Interior, Felip Puig, a una pregunta del diputat ICV-EUiA Jaume Bosch durant l'"episodi de simultaneïtat d'incendis" la Generalitat va haver d'activar nombrosos recursos materials i personals, la qual cosa va afectar alguns parcs. Tot i això, "en tot moment, tots els serveis produïts en aquests intervals de temps es van atendre amb els mateixos paràmetres de qualitat que en les situacions habituals".

Durant aquests quatre dies, també el Pirineu de Lleida va patir diversos incendis importants a Gerri de la Sal (393 hectàrees cremades), Viu de Llevata (211) i Calbinyà (184). A això cal sumar el foc que de Santa Cristina d'Aro que va arribar a arrassar 329 hectàrees.

Professionals fora de servei

Davant de la mobilització de recursos d'un parc a un altre, que en podia deixar algun sense efectius, la Conselleria va reforçar parcs amb bombers professionals fora de servei, va activar parcs de voluntaris, va reforçar parcs professionals amb voluntaris i va demanar ajuda puntual als Bombers de Barcelona. "Tot i aquestes mesures, alguns parcs van quedar buits de personal, totalment o parcialment, en determinats moments de la guàrdia", admet el conseller Puig

També van passar algunes hores sense Bombers durant aquests dies els parcs de Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, de la Regió d'emergències de Metropolitana nord; Cardona, Guardiola de Berguedà, Moià, de la Regió d'emergències Centre (Barcelona), tot i que es van anar reforçant puntualment amb bombers voluntaris. En els parcs de la regió d'emergències metropolitana sud de Barcelona tots els parcs es van poder reforçar, alguns amb bombers voluntaris. A Lleida, van estar sense personal a Tremp i Sort, concretament el 8 de març. A Tarragona, el parc de L'Hospitalet de l'Infant va estar sense personal el 10 de març, tot i que a la tarda ja es va desplaçar una dotació del parc de Cambrils.