Només la regió policial Metropolitana de Barcelona rebrà més reforços d'estiu d'agents en pràctiques de la nova promoció de Mossos d'Esquadra, però tot i això els que rebrà Girona, un total de 125, representen l'aportació més petita a les comissaries gironines en contepte de reforç d'estiu dels darrers anys. Ahir, la 25 promoció del cos de Mossos d'Esquadra va celebrar la seva llicenciatura i els 556 nous agents començaran la seva tasca en pràctiques el proper 22 de juny, segons va indicar el Departament d'Interior. A ells s'hi sumen 38 policies locals que s'han passat al cos de Mossos. Sumats als 322 policies locals, entre tots plegats esdevenen la darrera promoció, fins a nou avís, de Policia de la Generalitat; un total de 878 nous agents. 937 alumnes van iniciar el curs; 59 no han superat l'any acadèmic.

Els alcaldes gironins, sobretot els de municipis costaners, han fet de dels reforços policials d'estiu una reivindicació històrica. Enguany, a la minvada xifra d'agents, en consonància amb el fet que la promoció era també petita -fins l'any passat el nombre de places convocades fregava el miler-, s'hi sumarà el fet que a moltes comissaries s'han perdut cotxes patrulla perquè els que s'espatllen definitivament o arriben a la seva caducitat no es reposen, arran dels problemes de pressupost.

Si l'any passat la regió policial de Girona va ser la més agraciada de Catalunya en nombre de reforços -186 agents-, enguany és la segona, després de la comissaria de Barcelona, que en rebrà 157. Es reprèn així la tradició d'enviar el més gran contingent d'efectius novells a la ciutat comtal, sobretot a efectes de combatre els furts a turistes al centre de Barcelona: la dotació de l'any passat va ser molt criticada, per escassa. Pel que fa a Girona, l'estiu de 2010 els agents nous van ascendir a 220 i l'any anterior havien estat 245.

Enguany, el repartiment queda molt lluny d'aquestes xifres. Als 157 de Metropolitana Barcelona i els 125 de Girona es segueixen els 106 destinats a la regió del Camp de Tarragona, 60 que es destinen, respectivament, a les regions Metropolitana Nord i Sud, 26 més que aniran a serveis centrals, 18 que obtenen com a destí Ponent, 17 que aniran a Terres de l'Ebre, 14 a Pirineu Occidental i 11 a la regió policial Central.

Dels agents nous llicenciats, gaurebé la meitat disposen de formació universitària o bé graus de Formació Professional mitjans o superiors. El 76% d'ells són homes i la mitjana d'edat es situa en els 27 anys. Després de l'estiu, se'ls assignarà el primer destí.