Experts universitaris en el món de la docència acusen els polítics, dels governs de l'Estat i de la Generalitat, de prendre decisions en educació "sense rigor" i partint de paràmetres més economicistes que educatius. A més, alerten que les seves polítiques perjudicaran tant la qualitat de l'ensenyament com els principis d'igualtat del sistema.

La crítica no queda aquí, ja que els mateixos especialistes denuncien que "gairebé sempre ens governen en educació persones que no coneixen el que passa o que ens enganyen". Aquesta és una de les conclusions a les quals va arribar l'Observatori Internacional de la Professió Docent en un seminari celebrat recentment, organitzat per analitzar les repercussions de la crisi econòmica i les retallades educatives en la qualitat del treball del professorat.

Amb la Universitat de Girona

L'Observatori -que engloba centres universitaris llatinoamericans i europeus, entre els quals també hi ha la Universitat de Girona- va programar la jornada partint d'una tesi clara: que l'actual política de restriccions pressupostàries suposarà un declivi de la qualitat de l'ensenyament. El resultat del debat i les ponències va confirmar aquesta premissa ja que, després de la jornada, des de l'Observatori internacional de la Professió Docent han alertat que retallar les places de docents i la seva formació continuada, augmentar el nombre d'alumnes per aula, retallar la dotació de professors especialistes i reduir la inversió en menjadors, beques, transports i serveis educatius "provocarà una baixada de la qualitat de l'ensenyament i això repercutirà en la igualtat i l'equitat".

.