ara fa pocs dies el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat de l'alcalde i de l'exconseller en el càrrec del govern català, Quim Nadal, van inaugurar les obres de "remodelació" del port de Blanes. Un equipament que ha estat possible desenvolupar gràcies, o no, als Déus. Sí, sí els Deus que van decidir que el 26 de desembre del 2008 hi hagués una tempesta que va causar greus desperfectes a l'equipament. Una tempesta que, per cert, s'ha batejat per la Universitat de Barcelona com la tempesta del segle.

Des d'ara, doncs, els pescadors treballen en unes instal·lacions més segures i -és de suposar- amb més comoditats. Però...: i ara, què passarà? Llegint la crònica del Diari coincideixo amb les declaracions del Conseller Recoder; el port ha de ser un revulsiu. Hi estic totalment d'acord, però: com ho pensen fer? Una de les mancances de Blanes d'anys enrere és que sempre ha donat la sensació que ha viscut d'esquena al mar.

Espero que amb el revulsiu del port i l'activitat del Club de Vela -que precisament dissabte va saber pel propi conseller que finalment ha obtingut la concessió i només queden uns tràmits administratius- doni ànims i impuls per engegar noves activitats o iniciatives. Tot això perquè els veïns de la Plantera, Valldolig o Ca la Guidó recordin que Blanes té un mar tot l'any i no només a l'estiu.

El potencial de Blanes és important a nivell associatiu i ho han tornat a demostrar aquest passat cap de setmana amb el "Blanes 12" -la imitació del "Girona 10"- que, llegeixo també al Diari de Girona, ha estat tot un èxit. Ara que tenen els equipaments i el material humà per tirar-ho endavant, espero pel bé de tots que comencin a fer-ho aviat. Si no, una vegada més es demostrarà que una inversió milionària no acaba de complir els objectius previstos inicialment, no ja només pels professionals del sector que ho necessiten, sinó per a tothom... perquè al final -al cap i a la fi- qui paguem som tots.