Els Mossos d'Esquadra van interceptar dijous passat un conductor francès que anava drogat i circulava a 182 km/h per l'AP-7 a Girona. L'infractor va ser enxampat al punt quilomètric 56, durant un control de velocitat, pel qual es van controlar 2.154 vehicles, 76 d'ells denunciats. Els agents van aturar aquest vehicle i després de fer la prova d'alcohol i drogues al conductor, van comprovar que donava positiu a la prova de drogues, concretament en THC, és a dir que havia consumit marihuana. Per això se'l va denunciar per excés de velocitat i per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents. A banda, un altre conductor va ser enxampat circulant a 197 km/h per la Vall d'en Bas.

Els mossos, a més, van comprovar que el conductor francès portava una elevada quantitat de diners en bitllets i van realitzar un escorcoll del vehicle més acurat. La unitat canina dels mossos va participar en l'escorcoll, fet que va permetre trobar en un fals sostre del turisme dues peces d'una substància marronosa, presumptament haixix.

Per aquest motiu els agents van immobilitzar el vehicle i van denunciar administrativament el conductor d'aquest vehicle per la possessió de la droga.

A més, després que els mossos d'esquadra detectessin un augment de les infraccions comeses per conductors a la C-37, efectius de Trànsit del Sector d'Olot, van establir la nit del 16 al 17 de juny, un control de velocitat a aquella carretera, concretament a l'altura del túnel de Bracons.

A les 01:30 hores de la matinada, els mossos van detectar un turisme a 197 km/h, en un tram on la velocitat màxima establerta és de 80 km/h. Els agents van aturar el vehicle, van identificar el conductor, un veí de Vilanova del Vallès i li van imputar un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal, atès que va sobrepassar en més de 80 km/h el límit de velocitat permès.